Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Millorem el civisme. Àmbit de no fer malbé l'espai públic
#Civisme Prevenir les destrosses i pintades dels espais públics
Quant a aquest procés
Al preàmbul Ordenança local de Convivència Ciutadana es recull que la ciutat és l’àmbit on amb més intensitat es dóna la interrelació entre les diferents activitats i actituds de les persones. Aquesta confluència determina la necessitat que cada persona adeqüi el seu comportament, sobretot quan aquest té incidència en l’esfera personal d’altri, als principis de respecte a les persones, al medi i als béns de domini públic, de solidaritat, del menor impacte fora de l’esfera personal pròpia.
A més, pots consultar el darrer Informe desembre 2021 Civisme i valors a les ciutats (desembre 2022) de la UAB/Bosch i Gimpera i el conjunt de documents i informacions de l'Observatori sobre civisme i valors a Catalunya de la Generalitat de Catalunya; i el web de Convivència-Diputació de Barcelona on la convivència als pobles i ciutats es planteja com el fet de viure conjuntament tenint com escenari comú els espais públics; i els governs locals tenen com a missió garantir que aquests entorns.
Compartir